Använda Stockholm som hubb

Stockholm i sig är en vacker plats att semestra och bo på, men du kan också använda staden som en rastplats innan du går vidare mot nästa resmål.

Från Stockholm kan du nå nästan hela världen, med några få mellanlandningar förstås. Som du kan se här finns det möjlighet att resa från Stockholm till många olika länder. Biljettpriserna är så klart olika beroende på var du ska åka men eftersom du kan åka med olika flygbolag från huvudstaden kan du hitta olika priser för samma resmål beroende på bolag, sajten du köper biljetten från och hur långt i förväg du bokar din plats på flyget.

Stockholm har också en hubb för tåglinjerna som går genom landet. Du kan åka från Malmö till Vassijaure som är den nordligaste tågstationen i landet. Tågbiljetter kan kosta en hel del, tyvärr, så det gäller att boka ditt tåg i god tid eller sista minuten för att få bättre priser. Du kan också nå ut till resten av Europa genom att ta tåget över till Köpenhamn. Då hamnar du i Danmarks tåghubb och når ut till resten av kontinenten. Genom att köpa ett tågluffarkort kan du resa genom majoriteten av Europas länder under trettio dagar och du får åka hur mycket du vill.

Eller varför inte åka buss? Du kan hitta flera busslinjer som tar dig överallt i landet eller till några europeiska länder. Det är dock ganska tärande att åka buss i många timmar men istället kommer du undan billigare än med tåg eller flyg.

Siste men inte minst har väl ingen missat att Stockholm ligger vid vattnet och har en fantastik skärgård? Här kan du åka över till Åland och partaja, eller kliva ombord på en lyxkryssning som tar dig till Karibien eller Sydamerika. Vill du på mindre äventyr kan du också hoppa på en båt och åka över till Estland eller Finland över dagen eller helgen!