Bröllop i Stockholm

I våran huvudstad finns allt man kan tänka sig behöva för att skapa ett fantastiskt bröllop. För den som har bestämt sig att ha Stockholm som bakgrund på bröllopsfoton, kan vi ge lite konkreta tips vart man kan hålla till och vad man ska tänka på. 

Boka kyrka i tid

I Stockholm bor det mycket folk och det är många som vill gifta sig i de fina kyrkorna. Var ute i god tid om du vill gifta dig på ett specifikt datum och tid, du ska gärna vara ett år eller två i förväg. Kyrkorna bokas snabbt upp och det är som mest tryck under sommarmånaderna. På kyrkokartan.se hittar du recensioner och kartor om de populäraste kyrkorna i Stockholm, både i innerstad och i de närliggande kommunerna.

Lokalen

Att hitta den perfekta lokalen för bröllopet kan ta tid, det finns ett stort utbud av hotell och festlokaler som även arrangerar bröllop. Ett sätt att hitta mer information är att höra med gifta kollegor och vänner: fråga ut dem om vilken lokal de använda, huruvida de var nöjda och vad det kostade. Det finns många bra alternativ men tänk på att lokalerna har alltid en maxgräns på antal personer som får vistas där. Ha din gästlista klar när du börjar ringa runt så du kan berätta ditt maxantal.

Boende

Chansen är stor att inte alla gäster bor i Stockholm. Det kommer att komma folk från hela landet och majoriteten behöver någonstans att bo. Sök upp några olika alternativ. Det kan vara kul för vissa att spendera lite extra och boka ett hotell nära festlokalen, medan andra behöver budgetalternativ eller inte är lika kinkiga när det kommer till boende. Se också till att höra av dig till alla alternativ som du listar och försäkra dig om att de inte är uppbokade under bröllopsdatumet.

Gästerna och festen

Vid själva festen är det viktigt att du placerar ut gästerna på ett sätt som gör att du får en bra spridning, självfallet sitter brudparet vid honnörsbordet med sin familj och släktingar. Men annars gäller det att få en bra mix så att alla trivs med varandra och kanske har något gemensamt som kan pratas om under bröllopsfesten. Ju närmare släkt man är med brudparet så placeras man i den ordningen man är släkt annars står det fritt att placera ut gästerna i en perfekt mix.