En teaterhelg i Stockholm

Stockholm är en fantastisk stad och inte bara huvudstad i ordets klassiska bemärkelse – vi vågar även påstå att det är Sveriges självklara kulturhuvudstad.

TeaterHär finns ett otroligt utbud av underhållning och aktiviteter. När det kommer till teater finns det många olika uppsättningar att välja mellan, året om. Bor du inte i Stockholm är det alltså ett hett tips att boka in en weekend i staden och besöka fina teatrar som Chinateatern, Oscarsteatern, Göta Lejon, Kulturhuset och inte minst Dramaten för en oförglömlig show eller pjäs. Att gå på teater är en annorlunda upplevelse och en perfekt aktivitet att göra tillsammans, oavsett hur många ni är eller hur gamla ni är.

Under våren 2016 ser vi nämligen en rad olika intressanta pjäser på de olika scenerna. En av dem är hyllade ”Doktor Glas”, som spelas på Södra Teatern med Thorsten Flinck i huvudrollen – en pjäs som fått extrainsatta föreställningar som följd av det stora publiktrycket. Du som vill ha något åt det humoristiska och fartfyllda hållet bör spana in ”Bullets over Broadway”, en stjärnspäckad musikal skriven av Woody Allen, som du kan se på Göta Lejon. I rollerna ser vi bland andra Johan Rheborg, Linus Wahlgren och Helen Sjöholm. Förbered dig på sång, skratt och glamour!

En annan föreställning som är aktuell i Stockholm i vår är den klassiska ”Utvandrarna”, som du kan beskåda på teatrarnas teater – Dramaten. Uppsättningen har fått fantastiska recensioner. Om du reser med barn finns det också många fina föreställningar som passar även de yngre, såsom ”Karlsson på taket”, även den går på Dramaten.

Stockholms stora teaterutbud erbjuder något för alla smaker. Men kom ihåg – för en del av föreställningarna i Stockholm kan det vara bra att vara ute i god tid, om du vill ha biljetter, speciellt om det är nära premiärdatumet.