En weekend i Stockholm

Alla borde någon gång i livet besöka vårt lands huvudstad, det är praktiskt taget en regel. Det följer i denna artikel är tips på aktiviteter och liknande för en härligt weekend i Stockholm.

261013-stockholm3

Stockholm har en hel del att bjuda på vad det än är man gillar att göra och se på. Vi börjar med de mest självklara: ett besök vid det Kungliga Slottet. Här kan man guidade visningar som ingår i

entréavgiften på 150 kronor för vuxna och 75 kronor för studerande och barn mellan 7 och 17, i målsmans sällskap är det fri entré för barn under 7. Guidade turer finns för Representationsvåningarna, Skattkammaren, Museum Tre Kronor och Gustav III:s antikmuseum.

När vi ändå är i gamla stan bör alla ta sig en tur runt dessa härliga gator där man kan njuta av mysiga butiker och restauranger. Det finns många historiska platser runtomkring gamla stan som man kan läsa mer om på StockholmGamlaStan.

Sedan är en resa till Stockholm aldrig riktigt komplett utan ett besök på Gröna Lund, där man förutom en mängd roliga åkturer även sätter upp många spännande shower varje år. Man kan se alla uppkommande shower på Gröna Lunds hemsida i länken ovan.

Mitt inne i stan kan man lätt hitta shoppingmöjligheter av alla dess slag, allt från vintage mode och inredning till ny elektronik och leksaker, allting finns någonstans. Tips på butiker finns på VisitStockholm.

Naturligtvis måste man även fixa boende så man har ett ställe att vila upp sig inför dagen efter. Hotellkedjan Elite har sex riktigt hotell till bra priser endast i Stockholm. Det är bara att välja ett som man tycker ligger bra till för vad det är man vill göra under sin weekend.