Familjeaktiviteter i Stockholm

Stockholm är Sveriges största turistmagnet. Hit vill också alla svenskar komma någon gång då och då. Det handlar inte bara om att Stockholm är en så osedvanligt vacker stad utan att den bjuder på mer upplevelser och evenemang än någon annan svensk stad. Det finns också något som attraherar alla – inklusive barnfamiljer.

Evenemang

I Stockholm pågår ständigt någon form av evenemang som passar familjen. Om du besöker Evenemang.se så kan du också få en aktuell uppdatering av vad som är aktuellt just nu och vilka datum. Där finns exempelvis en sektion där familjer kan hitta passande evenemang. En spökvandring passar bra för de med lite äldre barn som kommit in i den åldern där spökhistorier är roliga. För de yngre barnen kanske det istället passar bättre med teaterföreställningar som den populära Mamma Borta.

Shower i all ära, men den som kommer till Stockholm för första gången, tycker vi ska försöka ta vara på den skönhet som staden bjuder genom att se vad som pågår utomhus.

Skansen och Gröna Lund

Skansen och Gröna Lund är några av Sveriges mest välbesökta platser. De ligger vägg i vägg ute på Djurgården i underskön miljö.  Skansen är ett friluftsmuseum, men även plats för uppträdanden på Solliden; exempelvis Allsången som har pågått i över 30 år.

Gröna Lund är ett nöjesfält med alla de attraktioner som tillhör ett sådant. På Stora Scenen har de under hela säsongen uppträdanden; det mest uppskattade med Sven- Bertil Taube sedan många år tillbaka.

Kungsträdgården

Kungsträdgården ligger mitt inne i city och är i ständig rörelse. Festivaler, uppträdanden, utställningar, parader, blommor och isrinken gör att Kungsträdgården är lika populärt året om.

Övrigt

Speciellt för Stockholm är skärgårdsbåtarna med möjlighet till utflykter i hela skärgården. I många fall har man också uppträdanden och evenemang ombord, som gör båtarna lämpliga för firma- eller familjefester. Glöm inte att vistas på däck och känna vinden och den salta smaken av Östersjön!