Flytta till Stockholm utan jobb

För en del är dragningskraften till en plats så stor att man måste dit, även om det innebär en stor risk. Måste söker sig till storstaden för att hitta ett jobb och många gånger måste man börja leta på plats. Det innebär att man flyttar innan man ens har fått ett jobb. Hur överlever man i storstaden utan jobb?

Platsoberoende arbete

work home_426800617En bra sak är att skaffa sig ett platsoberoende jobb. Det är dock få anställningar där man kan jobba helt hemifrån. Istället för man skapa jobben själv. Man kan exempelvis skapa en lagerlös webbshop där du inte behöver lagra varorna utan helt enkelt beställer åt kunder direkt från leverantören.

Många väljer också att börja med affiliate, där man länkar till andra företag från sin sajt och får betalt för det. En av de populäraste segmenten är casinobranschen där man berättar om bonusar och erbjudanden. Det är lätt att komma igång med sin egen sajt, allt man behöver göra är att registrera sig i ett affiliatenätverk där man skapar kontakt med andra företag.

En stadsrunda

Skriv ut ditt CV och personliga brev, dra även kopior på dina betyg. Packa med lite vatten och en frukt och ge dig ut i tunnelbanesystemet. Det är dags att leta efter företag. Gå in till intressanta företag och presentera dig, även om de inte har annonserat om lediga tjänster. Många stora företag (och en del små) annonserar inte öppet eftersom de alltid får in ansökningar.

Försök alltid prata med den som ansvarar över personalen, istället för att bara lämna pappren hos en receptionist. Det är alltid bäst att få träffas öga mot öga och inte bara vara ett namn på ett papper. Många kommer be dig maila ditt CV men har du tur kan du göra båda.