Marknader i Stockholm

I vår kära huvudstad händer det som bekant alltid något, så även vad gäller marknader och dylikt. För den som trodde att marknader bara var något som hör landsbygden till har fel. I Stockholm med omnejd kryllar det av marknader av olika slag.

Marknad-i-StockholmEn marknad som blivit populär i Stockholm under senaste året är den så kallade streetmarknaden vid Hornstull på västra Södermalm, som äger rum varje söndag kl. 11-17 från maj till september. Här hittar man allt möjligt från antikviteter och konst till mat och kläder.

Hornstulls marknad är öppen för alla, så har man lite gamla grejer på vinden eller i källaren som bara ligger och samlar damm till ingen nytta ska man absolut bege sig dit för att försöka bli av med detta och på samma gång kanske även tjäna en slant. Hornstulls marknad lämpar sig även bra för exempelvis föreningar som vill sälja något eller företag som kanske vill presentera sin affärsidé.

Att hyra en plats på Hornstulls marknad kostar från 240 kr per tillfälle och omfattar cirka 4 kvadratmeter. Det är tillåtet att boka upp till fyra platser per tillfälle. Bokar plats gör man via www.hornstullsmarknad.se. Totalt finns 120 platser att tillgå.

Den som är intresserad av en lite annorlunda loppis bör kanske besöka någon av de alla så kallade bakluckeloppisar och drive-in-loppisar som finns i Stockholm med omnejd. Bland så hittar man denna typ av loppisar bland annat vid Roslagsstoppet, Liljeholmstorget samt på Täby Galopp. Som namnet antyder så sker försäljningen från bakluckan på en bil. Skillnaden på en bakluckeloppis och drive-in-loppis är att man på en drive-in-loppis inte behöver boka någon plats i förväg.

Förutom marknader av loppiskaraktär så finns så klart en del andra marknader i Stockholm, framför allt nu under hösten och när vi börjar närma oss julen.

En av dessa är Bondens egen marknad som är en höstmarknad som äger rum på Katarina Bangata på Södermalm. Här hittar man alla härliga gröna godsaker som producerats under höstens skörd. Marknaden hålls på lördagar kl. 10-15. Under december månad hålls även julmarknad på samma plats.

Andra stora julmarknader i Stockholm under december månad är de som äger rum i Gamla Stan och i Kungsträdgården. Här hittar man alla former av mat, hantverk med mera som hör julen till.