Mötesplats Stockholm

Sverige som sådant är ett land som till storleken inte kan mäta sig med andra länder, varken till den faktiska storleken på landet eller i folkmängd. Men detta till trots har vi en huvudstad i Stockholm som får ses som en viktig plats både för oss svenskar och även för internationella intressen. Stockholm är en världens mötesplats.

En stad med stort utbud

StockholmStockholm är en enligt våra mått mätt, regelrätt storstad och har ett utbud som är därefter. Det finns ett vitt nöjesutbud, shoppingutbudet är gott och företag inom de allra flesta branscher trängs i kontor belägna innanför tullarna. Det sistnämnda är en god anledning till att Stockholm också är ett centrum för handel och affärer både inom Sverige och bland internationella företag. Förutom just affärer så är staden en bra plats för företag i från andra delar av landet att åka till på utbildning om företagskultur och andra typer av kurser. Detta eftersom då man arbetar i en mindre stad så kan det vara nyttigt med en affärsresa till en plats där pulsen är högre, tempot på en annan nivå och andra kunskaper finns att inhämta, inte minst inom ämnen som just möteskultur och teambuilding.

Det finns även ett bra kulturutbud i Stockholm. Förutom ett flertal större teaterlokaler där det dagligen går att beskåda föreställningar (se lista på föreställningar) i både dramaform och komik så finns även större arenor för stora musikkonserter, främst i form av Globen och de två nybyggda evenemangsarenorna Friends Arena i Solna, och Tele 2 Arena som ligger belägen på Söder. De båda senare är även fotbollsarenor och hemmaplan till tre av de största klubbarna i fotboll, AIK, Hammarby och Djurgården. AIK och Djurgården spelar för närvarande i Allsvenskan som är den högsta divisionen och Hammarby är sedan några säsonger nedflyttade till Superettan som är divisionen under.

Även i andra stora lagsporter finns Stockholmslag representerade i de högsta divisionerna, exempelvis ishockey, innebandy och handboll.