Olika events i Stockholm

I den svenska huvudstaden händer det som bekant alltid något kul och spännande i form av olika events och liknande, som till exempel konserter, festivaler och annat.

Under hela året äger ett antal stora konserter och festivaler rum i Stockholm. En av de kanske största är STHLM Fields som går av stapeln på Gärdet 30 maj. STHLM Fields är något av ett måste för alla fans av tyngre musik, då festivalen bland annat gästas av Slayer, Mastodon, Ghost och hårdrocksgiganterna Metallica.

Två veckor senare, 13-14 juni, även detta på Gärdet, är det dags för en av de senaste årens stora succéer, nämligen Summerburst som i år gästas av bland andra David Guetta, Calvin Harris, Hardwell och Afrojack.

StockholmsmässanGillar man att gå på mässor av olika slag bör man absolut göra ett besök på Stockholmsmässan, där det under i princip hela året arrangeras en rad event med många olika inriktningar, bland annat GastroNord, World Water Week samt Bak & Chokladfestivalen.

Gillar man sport finns det goda möjligheter till detta i just Stockholm. Bland annat så spelar Sverige en landskamp mot Belgien den 1 juni på Friends Arena och under hösten väntar som bekant också ett EM-kval, där åtminstone någon match med största sannolikhet kommer att spelas i Stockholm.

Andra idrottsliga evenemang som också kommer att äga rum i Stockholm under året är bland annat Stockholm Maraton som äger rum 31 maj, DN-galan i friidrott som äger rum 21 augusti samt Stockholm Open i tennis som äger rum under oktober månad.

För den som gillar film kanske ett besök på Stockholm Filmfestival kan vara någonting. Filmfestivalen äger i år rum mellan den 5 och 16 november och är den 25:e i ordningen.