Shopping i Stockholm

När man besöker Stockholm brukar resan alltid innefatta lite shopping. Och shopping i Stockholm kan kosta dig en hel del om du bara köper första bästa snygga sak som du hittar.

Kolla pris – shoppa hemma

shutterstock_306148730

Ett sätt, som kan kännas lite omständligt men som du tjänar pengar på, är att kolla in och prova de kläder och prylar som man gillar och sedan leta efter bättre priser på nätet. Det finns exempelvis sajter som erbjuder rabattkoder på en mängd olika affärer, där varorna kan komma ned i ännu bättre pris!

För att komma ihåg vad man gillade kan man alltid knäppa kort på sig själv i provrummet när man bär plagget. Med dagens mobiler kan du även inkludera text på bilderna där du skriver upp butik, märke och storlek.

Undvik småbutikerna

Om du vill shoppa billigare på plats ska du helt klart undvika de mindre butiker såsom de på Gamla Stan. Här är priserna alltid väldigt höga och kan höjas ytterligare under turismens högsäsong. Håll dig hellre till lite större och mer etablerade namn för att komma ned i pris. Det kan betyda att du bara besöker samma butiker som du har hemma i din stad, men i Stockholm är alla butiker större och utbudet är också större och säkert annorlunda mot för vad din stad erbjuder.

Shoppa smart

En sista metod är att titta ut saker man vill ha, men inte köpa något förrän i slutet på shoppingrundan. Häng undan eller häng tillbaka plaggen du är intresserad av. I slutet på dagen kan du sedan bestämma vilka som du gillade allra bäst och gå tillbaka för att köpa dem. Men minskar risken för impulsköp och shoppar inte upp hela resekassan på en dag. Den här metoden fungerar bäst om man är på en stor galleria eller en enda gata. Det kan bli jobbigt att gå upp och ner för Stockholms alla shoppinggator två gånger på samma dag.