Stockholm i våra hjärtan

Sveriges huvudstad Stockholm är en av de riktiga pärlorna i Sommarsverige. Även i utlandet är vår huvudstad ett uppskattat resmål och det är lätt att förstå varför. Att strosa runt i Gamla stan, gå förbi det Kungliga slottet eller bara slå sig ner vid vattnet (något som Stockholm verkligen har gott om) och njuta av livet.

Men i längden blir det ju ganska tråkigt att bara flanera runt Stockholm och dess öar. Man vill ju hitta på saker också. Idag tänkte vi därför tipsa om olika saker man kan hitta på när man är i Stockholm.

Ett säkert kort och ett roligt sätt att inleda dagen på är att besöka något av alla museum som finns i Stockholm med omnejd. Vilket du väljer beror så klart helt på vad du är intresserad av men våra tips är Naturhistoriska Riksmuseet, Vasamuseet och Fotografiska. Där finns det mycket spännande att upptäcka och du kanske till och med vill återkomma dagen efter så att du hinner se allt.

Att göra en lista med aktiviteter i Stockholm utan att nämna Gröna Lund vore ju närmast tjänstefel. Denna nöjespark har under många år roat så väl barn som vuxna och du kommer säkert inte vara ett undantag. Ett besök på Gröna Lund rekommenderas!

Men det måste ju finnas tid för avkoppling också. När du återvänt till hotellrummet efter en intensiv dag är det dags att ta hand om sig själv. Kanske ett skönt bad kan vara lösningen? Om du känner för att göra något mer aktivt kan du kanske spela casinospel på din mobil eller streama en film. Ett perfekt avslut på en rolig dag.

Om du gillar shopping är också Stockholm ”the place to be”. Drottninggatan i centrala Stockholm är känd för alla sina butiker och oavsett vad du är ute efter så kan du nog hitta det där. Om du inte får nog av shopping så finns det ytterligare en plats du bör besöka. Mall of Scandinavia är en relativt nya galleria som med sina 224 restauranger och butiker nog har någonting för alla.

Bredvid Mall of Scandinavia ligger den svenska nationalarenan i fotboll, Friends Arena. Så om du har tur kanske du kan avsluta din shoppingdag med lite högkvalitativ fotbollsunderhållning. Som du märker har Stockholm otroligt mycket att erbjuda för dig som besökare. Vi har givetvis inte fått med allt här så vi vill uppmana dig att också leta vidare på egen hand. Vem vet, kanske finns det några guldkorn som vi missat.