Stockholms sevärdheter

Är man på besök i Stockholm behöver man inte direkt gå sysslolös då här finns oändligt mycket att göra i form av till exempel shopping, nöjen och kanske framför allt kultur och sevärdheter. Här tänkte vi därför titta lite närmare på några av de sevärdheter man hittar i staden.

Djurgården

Kungliga Slottet

Har man inte tidigare besökt Kungliga slottet är ett hett tips att göra detta, då det både är intressant och spännande. Inte minst att gå på vandring längst ner i källaren där väggarna har sitt ursprung i medeltiden är verkligen något för den som vill känna historiens vingslag.

Gamla Stan

Precis som Kungliga slottet är Gamla stan också ett måste när man befinner sig i Stockholm. Här hittar man förutom trånga och pittoreska gränder även bland annat Storkyrkan, Riddarhuset, Nobelmuseet och Skeppsbron med hus ända från 1600-talet.

Djurgården

Ute på Djurgården finns verkligen någonting för alla smaker. För barnfamiljen finns givetvis både Skansen och Gröna Lund. För den historiskt intresserade såväl Nordiska museet som Vasamuseet. Den konstintresserade kan få sitt lystmäte på Waldemarsudde och för den som är intresserad av den svenska pophistorien finns Abba-museet.