Stora nöjesevent i Stockholm

Som huvudstad vore det konstigt om det inte skedde hundratals olika events under åren. Nöjesevent är en av de populäraste och det finns flera bra att välja mellan. Så klart hittar man fler alternativ under vår och sommar än höst och vinter. Det går att hitta något för alla! Om du planerar en resa till Stockholm kan du försöka passa in datumet men en av dessa event.

Gröna Lund

Ett fast nöjesevent som är öppet stora delar av året. Under vintern hittar man julmarknader och mindre uppvisningar. Det är under sommaren som stället verkligen lever. Och man behöver inte vara intresserad av karuseller och lotterier för att ha kul på Gröna Lund. Ett annat dragplåster för platsen är deras konserter. De har haft många stora namn på sin scen: Alice Cooper, Miriam Bryant, Marilyn Manson, Tenacious D, Kent, Lionel Richie med mera.

Bor man i huvudstaden kan man köpa ett säsongskort för att alltid ha tillgång till konserterna. För bara 240 kronor kan man besöka Gröna Lund varje dag och kväll om man så vill. Meda tanke på att entré för en kväll kostar 220 kronor, är det helt klart den smartaste investeringen för den som tänker gå på fler än en konsert.

VIP Event

Det finns flera sätt att komma in på VIP event. Ibland behöver man bara betala för att få en biljett. Sådana biljetter ryker snabbt, så var ute i tid om du har chansen. Andra event kräver prestation och medlemskap. Exempelvis är det bara de bästa spelarna som blir bjudna till ett VIP event som hålls av PokerStars. När de arrangerar något i Stockholm sker det med pompa och ståt. Sist bjöds det på spädgris och buffé, cirkusartister uppträdde och självklart har man chansen att mingla med kända pokerprofiler och andra kändisar.

På klubbar kan man också hitta VIP events, såsom komedikvällar där man får middag och underhållning. Kanske till och med få möta de stora namnen på scenen. Det går också att hålla utkik efter tävlingar, där kan man hitta många specialevents och VIP-behandling.

Upplevelseevent

Du kan också skapa dina egen event med bara kompisar och familj genom att boka in en upplevelse. Du kan boka in en grillkväll med transport. En amfibiebuss hämtar upp er och ni får en rolig, guidad tur genom staden. Och tack vare att de tär en amfibiebuss kommer man att åka längs gatorna och i vattnet. Senare välkomnas man på en restaurang där kocken tar hand om en och bjuder på en fantastisk trerättersmiddag. Det bli ett minne för livet och ett sätt att se staden från flera vinklar.

Man kan också boka in takvandringar där man får se staden från ovan. En guide berättar om de historiska platser eller så kan man boka in en kvällstur och får höra några spökhistorier under vandringen. Eller varför inte klättra ännu högre och boka in en tur i en luftballong eller helikopter?

Summerburst

Varje sommar anordnas Summerburst i Stockholm och Göteborg. Under tre dagar får du höra den bästa och senaste musiken från den svenska och internationella scenen. För att göra platsen till en säker plats är den helt kontantfri: du kan bara betala med kort. Det finns också sjuktält och poliser på plats. Årets Summerburst bjöd på flera kända DJ:s och mashup-artister. Några av namnen på spelschemat var Nervo, Hardcraft, Coone, Jonas Blue, Alesso och David Guetta.

För dem som åker in från andra städer är det vettigt att boka tåg. Det går att ta med all packning, man slipper betala parkeringskostnader och du är snäll mot miljön. Under eventet brukar biljettpriserna sjunka och på Summerburst sajt kan man också hitta rabattkoder för att åka ännu billigare.