Storföretag i Stockholmsområdet

Det är inte konstigt att många av Sveriges största företag väljer att etablera sig med huvudkontor i Stockholmsområdet. Det är helt enkelt Stockholm som är vårat affärsmecka och det är även här som det enklast för andra internationella kontakter att träffa svenska företag när de besöker landet.

Denna text handlar med andra ord om de företag som finns etablerade i området och vi tar i denna artikel upp och informerar er om en bråkdel av dessa. De finns såklart betydligt fler som också är kvalificerade för att medverka i denna text, men valet av de olika företagen har detta skett genom att ta hänsyn till deras storlek, folks kännedom om företagen, deras affärsområde och genom rent slumpmässigt urval.

Ericsson

Stockholm

Detta aktiebolag med inriktning mot telefoni är ett av våra allra största, mest lönsamma och internationellt kända företag. Deras nuvarande huvudprodukt är nätverk för mobil kommunikation, med en marknadsandel på 38% under 2014.

Betsson

Betsson.com, en stor nätportal för spel med casino, sportsbetting, poker, med mera, är ägt av Betsson AB som finns listat på Stockholmsbörsen. Den tekniska utvecklingen av siten startade redan 2001 och under April 2002 fick Betsson sin spellicens utfärdat i London. 2008 nåde Betsson ända upp till 1 000 000 registrerade kunder och har sedan dess fortsatt att växa.

H&M

Hennes & Mauritz AB har sitt huvudkontor på Mäster Samuelsgatan 46 A i Stockholm. H&M är till likhet med Ericsson en av Sveriges absolut största företag med en omsättning på 141 miljarder svenska kronor under 2012. Sett till antalet butiker ligger man på tredje plats över världens största klädkedjor. Företagets affärsidé är ”mode och kvalitet till bästa pris”, något som kunderna verkar hålla med om.

Dreamhack

Dreamhack är världskänt inom datavärlden som världens största återkommande datorfestival. Det är i grunden ett jättelikt LAN (lokal area network) där besökarna kopplar ihop sina datorer och interagerar med varandra, främst genom dataspel. Dreamhack har numera en fast TV-studio i Stockholm och ett samarbete med TV 6. Man äger varumärken som ”EsportSM” och ”Dreamhack – the World’s Largest Digital Festival” och har genom åren haft en enormt stor positiv påverkan för dator och dataspels communityn i stort.