Vintersemester i Stockholm

Kom bort från den mörka byn och ta en liten resa ned till huvudstaden där lamporna lyser dygnet runt. 

shutterstock_122422120

Prova exempelvis att resa ned strax innan jul. Ett snötäckt Stockholm är som att titta på en vacker tavla. Du och din partner kan sitta på mysiga caféer och dricka en kopp kaffe och titta på snöfallet. Också ett perfekt tillfälle att köpa julklappar till familjen.

Självklart kan man ta med hela familjen för en weekend. Tivolit och djurparken är stängda under vinterperioden, men istället brukar de hålla julmarknaden som passar stora och små. Det är också ett måste besöka julmarknaden på Hötorget. Det är någonting mysigt över att köpa hemmagjorda marmelader, torkat kött och handgjorda hantverk. Dessa saker är också passande gåvor.

Man behöver inte alltid göra turistsakerna bara för att man är en turist. Ta med hela familjen på bio. Runt jul dyker det alltid upp flera storfilmer och en del barnfilmer också. Och på Stockholms biografer kan du förvänta dig skönare sitsar, mer plats, större ljud och större bild än vad du säkert är van vid.

Boka alltid in så att hotellfrukosten ingår. Det är en del av resan att få äta en lyxig frukost. En bra start på dagen, helt enkelt!